27.10.2019 Grenskola i sprint- och häcklöpning

Grenskola i sprint- och häcklöpning

För att inspirera och undervisa barn och ungdomar i sprint- och häcklöpning kommer ÖID friidrott att ordna grenskola under träningssäsongen 2019-20. Grenskolan är öppen för friidrottare i åldern 10-13 år från alla ÖID föreningar. Kostanden för ett kalenderår är 100 euro, ca 40 tillfällen.

Grenskolan strävar efter att allt fler barn och ungdomar blir intresserade och vill utvecklas inom sprint- och häcklöpning samt även småningom delta i tävlingar.
Teknikträningen riktar in sej främst på häcklöpning där vi förutom själva grentekniken även vill träna grenspecifika egenskaper som stegfrekvens, avståndsbedömning, rytm och rörlighet samt även mer mentala bitar som självförtroende, mod och koncentrationsförmåga. Eftersom snabbhet är en viktig egenskap inom både kort- och lång häcklöpning så kommer träningen även att innehålla olika typer av snabbhetsträning. Vi hoppas att barn- och ungdomar som trivs med att springa fort men som kanske inte har så mycket erfarenhet av häcklöpning också deltar. Vi finns till för att inspirera och undervisa er.

Program i november
Lördag 2.11 kl 14, Öjberget
Fredag 8.11 kl 18.30, Botniahallen
Onsdag 13.11 kl 18.30, Botniahallen
Lördag 23.11 kl 12, Sunnanvik Vasa

Kontakta tränare Jens Wallin ifall ni är intresserade, 050-5355499, jens.wallin@vsua.fi


 


Alla nyheter


Gamla nyheter

  • Tryck här för att ladda gamla nyheter...

Kalender


»» Förstora kalendern

Sponsorer

KD Soft

Aktia

Folkhälsan