17.09.2019 ALLA MED - PÅ RIKTIGT!

 

Alla med – på riktigt!
Jämlik idrott för barn och unga

 

Kom med på lanseringsturnén av Folkhälsans nya filmarbetsmaterial om fysisk aktivitet och jämlikhet. Tillfället är för alla som vill ha en idrottsverksamhet för barn och unga där alla har lika möjligheter oberoende av t.ex. kön, könsidentitet, etnicitet, funktionsvariation, sexuell läggning, religion eller andra personliga egenskaper.

 

Kortfilmerna behandlar teman om delaktighet, bemötande, känslor, atmosfär inom idrottsgruppen, beslutsfattande och strategiarbete samt värderingar. Ett tillhörande arbetsmaterial ger redskap och tips för hur man kan arbeta vidare med frågorna.
 
Tillställningen och materialet är gratis. Deltagarna får dessutom möjlighet att fortsätta det konkreta arbetet inom idrottsföreningen tillsammans med projektet På samma linje eller inom skolan tillsammans med Folkhälsan.
 
Under kvällen bjuder vi på kaffe/te och tilltugg. För att försäkra dig om traktering, anmäl dig senast en vecka innan evenemanget. Anmälan är bindande, vänligen meddela om du får förhinder.

 

Uppmuntra gärna flera från din förening eller arbetsgemenskap att komma med!
 
Projektet På samma linje arbetar för att öka kompetensen inom jämställdhet, likabehandling och normmedvetenhet på idrottsfältet samt erbjuder utbildning och stöd i dessa frågor. 
 
Folkhälsans projekt Trygga relationer inom idrott och Folkhälsans sakkunniga har utvecklat filmerna och arbetsmaterialet. 

 

Lanseringsturnén arrangeras under följande tidpunkter:
30.9 kl.17.30-20.30, Jakobstad: Folkhälsan Östanlid, Ossiansalen (Östanpåvägen 32, 68660 Jakobstad)
1.10 kl.17.30-20.30, Vasa: Folkhälsanhuset Wasa (Wasaborgsgränd 4, 65100 Vasa)
2.10 kl.17.30-20.30, Närpes: Hotel Red & Green (Närpesvägen 16 C, 64200 Närpes)
anmälningslänk:
https://www.lyyti.fi/reg/Alla_med__pa_riktigt_3025?fbclid=IwAR2Z-VMhD0Dx9s6k6AUhbhVau0LhOS7Z6NCS3-cOQf2R3eZrp-sKg2u6KzI
 

Alla nyheter


Gamla nyheter

  • Tryck här för att ladda gamla nyheter...

Kalender


»» Förstora kalendern

Sponsorer

KD Soft

Aktia

Folkhälsan